Στην Αίθουσα Δεξιώσεων κεντρικού ξενοδοχείου των Αθηνών και στο πλαίσιο του θεσμού Χρυσοί Σκούφοι απονεμήθηκαν τα γαστρονομικά βραβεία Χρυσοί Σκούφοι και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, την Κυριακή το βράδυ.
Τα βραβεία απονέμονται κάθε χρόνο στα καλύτερα εστιατόρια τα οποία προτείνουν υψηλή γαστρονομική ή ποιοτική ελληνική κουζίνα. Ο θεσμός καθιερώθηκε από το περιοδικό "Αθηνόραμα" και τον οδηγό αξιολόγησης ξενοδοχείων και χώρων εστίασης "Αθηνόραμα Alpha Guide" και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. Το καθιερωμένο δείπνο δημιούργησε για τους 250 καλεσμένους ο διάσημος chef Carlo Cracco από τη δυναμική πρωτεύουσα του ιταλικού Βορρά, το Μιλάνο. Ήταν μια εντυπωσιακή βραδιά, όπου βραβεύτηκαν οι καλύτεροι σεφ και παρευρέθησαν όπως ήταν λογικό όχι μόνο οι δημιουργοί των γεύσεων, αλλά και ουκ ολίγοι επώνυμοι της σόουμπιζ. Ανάμεσά τους οι βραβευμένοι με τον "Χρυσό σκούφο", Ηλίας Μαμαλάκης και Έκτωρ Μποτρίνι.Η Κάτια Δανδουλάκη πάντα κομψή και ευδιάθετη, ο Γιάννης Σμαραγδής του «Ελ Γκρέκο», η Κατερίνα Λέχου, ο Γιώργος Κωνσταντίνου, η Ελένη Πέτα, ο Διονύσης Τσακνής με τη γυναίκα του, η Παναγιώτα Βλαντή με το σύντροφό της, η Ταμίλα Κουλίεβα, Άκης Σακελλαρίου, Κλέων Γρηγοριάδης, Γωγώ Μπρέμπου, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Αλέκος Συσσοβίτης, αλλά και πολιτικά πρόσωπα, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσαν το «παρών» στη βραδιά και καταχειροκρότησαν τους βραβευμένους.
fimotro.blogspot.com